Contactclown Jelke

Individueel contact

Individueel contact

Wonderlijk bijzonder zijn, de een op een contactmomenten tussen Jelke en diegene waar ze op dat moment mee speelt. Alle aandacht gaat dan uit naar deze specifieke persoon. Door aan te sluiten bij diens emotie op dat moment en af te stemmen ontstaat er een verbinding tussen beide, en worden wij vrienden in dat moment.

improvisatie en rust

Improvisatie en rust

Jelke wandelt al zingend zonder enige voorbereiding de ruimte of woonkamer binnen. Meestal heeft ze iets bij zich waarmee ze zich amuseert. Alles wat ze doet wordt ter plekke geïmproviseerd. Ze speelt in het hier en het nu voor de mensen die ze op dat moment bezoekt. Het werken vanuit rust kan zomaar ineens tijdens een bezoek opbouwend veranderen in vrolijkheid en uitbundigheid, zeer zeker als dit op dat moment zich aandient bij iemand. Zo kan er gedanst worden of samen gewoon even lekker gek gedaan worden. Alles kan en alles mag.

contact met een glimlach

Contact met een glimlach

Het doel van JelKes bezoek is het maken van echt contact. Ongeacht in welke emotie de andere medemens zich bevindt. Ieder contact is bijzonder en waardevol. Hoe mooi is het als mensen nagenieten van JelKes bezoek. Dit is vaak merkbaar in hele kleine dingen. Direct contact, direct gezien worden is prachtig, maar het echte contact van hart tot hart is waar het om draait.

Om mijn clownsvak goed te kunnen blijven uitoefenen is Jelke nooit uitgeleerd. Daarom blijf ik mij ontwikkelen d.m.v. het volgen van diverse vakinhoudelijke scholingen en workshops. Inmiddels ben ik een veel gevraagde clown op diverse locaties en oefen ik mijn contactclown werk ook regelmatig uit binnen mijn eigen organisatie. Momenteel oefen ik heel ijverig om Ukelele te leren spelen zodat ik dit tevens kan inzetten tijdens mijn bezoeken.